» Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş doğal magma kayalarıdır.
» Bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir yapıya ve zengin renk skalasıyla estetik görünüme sahip olan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesi olmuştur.
» Granit, yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç göstermemesi, ışığı yansıtması ve parlaklığı uzun süre koruyarak ilk günkü görüntüsünü yıllarca kaybetmemesi gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra zengin renk ve doku seçenekleriyle, modern mimaride tercih edilen bir yapı malzemesidir.
» Ayrıca çeşitli kalınlıklarda ve ebatlarda imal edilebilmesi, cephe kaplaması için ankraj deliklerinin delinebilmesi gibi avantajlara sahiptir.
» Eski çağlarda üretimi ve işlenmesi çok zor şartlarda gerçekleştirilen granit, günümüzde gelişmiş metotlarla üretilmekte ve yüksek teknoloji ile işlenerek yapı sektörünün dış cephe kaplamasından zemin döşemelerine, merdivenlerden mutfak ve banyo tezgahlarında, asansör sövelerinden şöminelere kadar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.
» Günümüzün en dayanıklı ve estetik yapı malzemesi olan granit, zengin renk ve doku çeşitliliğine sahiptir. Kolay temizlenebilir oluşuyla da iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek en işlevsel ve hijyenik malzemedir.
» Ülkemizde 90’lı yılların başında, yaygın olarak kullanıma giren granit, tüm bu avantajları nedeniyle, özellikle büyük proje uygulamalarında kullanılmaktadır.
DAYANIKLIDIR
Yüksek Aşınma Dayanımına Sahiptir: Mohs cetvelindeki değerlere göre sertliği ile elmasın sertlik derecesine yaklaşan kuvars sayesinde Granit metal veya benzeri malzemelerle çizilmez, yoğun sirkülasyon olan alanlarda bile yüksek aşınma dayanımı gösterir.
Kırılmaz, Eğilme ve Darbe Dayanımı Yüksektir: Granit yapısı gereği sert oluğu kadarda esnektir bu özelliği sayesinde yüksek darbe ve eğilme dayanımı kazandırır. Kesim ya da nakliye işleri sırasında çatlamaz, kırılmaz.
HİJYENİKTİR
Sıvı Emmez: Su emme katsayısı %0.05 – %0.20 gibi son derece değişen oranlardadır. Bünyesine sıvı kabul etmeyen Granit, bu özelliği sayesinde leke tutmaz.
Kılcal Çatlak Barındırmaz: Granit homojen ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kılcal Çatlak bulunmayan dokusu mikro organizmaların üremesine izin vermez, montajından sonra sürdüğümüz koruyucu madde ile yıllar boyu mikro organizmaların barınmasına izin vermez.
KOLAY TEMİZLENİR
Granit parlaklığını kuvarsın doğal ışıltısından alır. Sonradan parlatma gerektirmez. Suda çözülen nötr bir deterjan temizlik için yeterlidir, polisaj (yerinde silim) gerektirmez. Bu nedenle temizlik giderlerinden önemli ölçüde tasarruf sağlar.
ASİT VE BAZLARDAN ETKİLENMEZ
Granit, asit ve bazların yıpratıcı etkilerine karşı yüksek dayanım gösterir. Bu nedenle kimyasalların yoğun kullanıldığı laboratuvar ortamlarında bile güvenle kullanılır.
Granit uygulanan banko ve tezgahlarda limon, zeytinyağı, sirke, şarap ve benzeri maddeler leke yapmaz, kolaylıkla temizlenir.